perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kotikonnuilla

Aamulla heräsin siihen, etten kuullut yhtään mitään. Joku pisti tosin aamutelkkarin päälle, mutta muuten maailmassa ei kuulunut liikenteen pauhua, hälytysajoneuvojen hälyä, ihmisten kälätystä tahi mitään muuta vastaavaa.

Sellaista on elämä Kolarissa.


Päätin käyttää kertyneet ylityötunnit pois ja ottaa omaa lomaa. Siispä eilen hyppäsin kavereiden kyytiin, matkasin puoli vuorokautta halki Suomen, vaihdoin Torniossa kyytiä ja yöllä olin perillä lämpöisessä pirtissä, jossa tuoksuivat tuoreet sämpylät ja lappapuuro. Itsekseen matkustaminen ei ole hassumpi ajatus, mutta mikäpäs on hyvässä seurassa oleskella satunnaisten neronleimausten singotessa ilmaan ja hoilata kurkut kipeiksi hyvän musiikin tahdissa.

Kotikonnuillani on kaikki niinkuin ennenkin. Ruokapöytä tursuaa niin monenlaista herkkua, että ihmettelen, kuinka se ei ole vielä räksähtänyt halki. Kisuroita ei ole näkynyt, joskin todennäköisesti säntäilevät tiellä yhtä pölvästeinä kuin aina (kuva on viime vuoden heinäkuulta, jolloin valloitin veljeni kanssa Ylläksen). Pöllöjä, todennäköisesti lapinpöllöjä. sen sijaan matkan aikana kaaran vieressä liihotteli.

Minulla on maanantaihin asti armonaikaa nauttia mahdollisimman paljon läheisteni seurasta ja kiikkua tuntureilla, joten saatan myös pitää vapaata myös sosiaalisesta mediasta. Olen mielipuolisen onnellinen päästyäni kotiini, joten nyt on aika keskittyä upeaan luontoon ja upeaan seuraan.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääsit lomalle Lappiin! Kuvauksesi hiljaisuudesta kuulostaa kutsuvalta (Slovenian Alpeilla oli samanlaista siinä suhteessa). Nauti kotikonnuista, perheestä ja luonnosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olen nauttinut elämästä viime päivinä niin paljon, etten ole muistanut edes atk:n olemassaoloa. :) PIeni irtiotto on tehnyt hyvää niin mielelle kuin ruholle. Kiva myös, että siekin pääsit rentoutumaan Slovenian upeisiin maisemiin!

   Poista
 2. Tuo minun jörrikkämies selvisi myös automatkasta ilman suurempia traumoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häätyy ottaa siis uusiksi! Maltillisestihan met kuitenkin olimma. :P

   Poista