maanantai 14. marraskuuta 2016

Santen silmäympärysemulsio


Ihonhoitoasioissa, kuten monessa muussakin jutussa, yksinkertaisuus on valttia ja vähemmän on ehdottomasti enemmän. Holtittomaksi paisuvan purnukkavuoren sijaan käytän mieluusti vain muutamaa tarpeellista tuotetta kerrallaan - tosin turhan värkkäämisen välttämisen lisäksi kohdallani kyse on lähinnä puhtaasta laiskuudesta. En jaksa hinkata ja puunata naamaani tuntitolkulla noin viidenkymmenen eri litkun ja mössön kanssa saikaten, vaan vessassa nököttämisen sijaan kulutan aikani esimerkiksi syömiseen, Australian Master Chefin tuijottamiseen ynnä muuhun rakentavaan puuhasteluun. Ihailen taidokkaasti tehtyjä meikkejä ja huolitellun näköisinä kulkevia ihmisiä, mutta itse koen näyttäväni lähinnä suttuiselta sirkuspelleltä, jos yritän väsätä jonkinlaista sotamaalausta naamaani. Olen vähän saamaton tekemään naamalleni muuta kuin välttämättömimmät asiat. 

Olennaisuudet, kuten hyvä puhdistusaine ja kasvovoide ovat elämistä helpottavia juttuja, mutta lisäksi yksi laiskanpulskean ihonhoitoni kulmakivistä on ehdottomasti hyvä silmänympärysvoide. Ehdin käyttää niin monta kuukautta Mossan silmänympärysvoidetta, etten uskalla edes arvioida yhteisen taipaleemme pituutta, mutta valitettavasti kaikki on päättyvä aikanaan, niin myös silmänympärystöhnö. Kun voidepurkin sisältö eräänä päivänä harmillisesti ehtyi, totesin kaipaavani vähän vaihtelua ja ostin Santen granaattiomenan siemenuutetta, marulaöljyä ynnä viinirypäleen siemenöljyä sisältävän silmänympärysemulsion naamaani piristämään.

Santen sivuilla sanotaan, että tuote rauhoittaa silmänympärysihoa ja vähentää pieniä juonteita, jotka ovat kuivuuden vuoksi iholle muodostuneet. Emulsion luvataan myös rauhoittavan ja kirkastavan katsetta. Lisäksi purnukan kyljessä komeilee teksti, jossa höpistään viettelevästä katseesta. Yhtä höperö ilme kasvojani koristaa kuin ennenkin, mutta aivan mainiolta tuotteelta Santen mömmö muuten vaikuttaa.


Olen noin kolmisen viikon ajan käyttänyt tuotetta aamuin illoin pärstäpesun jälkeen, eikä varsin herkästi näppylöityvä ihoni ole ärhennellyt tahi pikkupakkasten koittaessa useasti luomiani koristava atooppinen ihottuma ole räjähtänyt käsiin, vaan pysynyt jopa inhimillisessä kuosissa. Luonnollinen, nopeasti haihtuva tuoksumaailma ei häiritse herkkää kärsääni (tai mösjöötä) siinä missä teolliset ja turhan voimakkaat lemahdukset pökerryttävät pään. Tuote ei saa silmiä karvastelemaan ja punoittamaan. Silmänympärysalueen juonteita emulsio ei välttämättä kovinkaan hirmuisesti ole hälventänyt, mutta naururypyt saavat silmäkulmissa koreilla ihan vapaasti. Voide tuntuu pehmentävän korppuista ihoa mukavasti.

Emulsio tuntuu suhteellisen riittoisalta, joskin koostumukseltaan suhteellisen juoksevaa litkua saattaa tulla vahingossa tursauttaneeksi kädelle liikaa. Toisaalta vähemmän tönkön koostumuksensa ansiosta emulsio levittyy helposti luomille, eikä se loista ja kiiltele rasvaisena heti viiden minuutin käytön jälkeen. Koska hurjimmat pakkaset eivät ole vielä koittaneet, ei emulsio ole vielä joutunut hurjimpaan testiin, joskin Turun alituisesta viimasta huolimatta se on selvinnyt mallikkaasti ja ajanut hyvin asiansa.

Jos sattuu löytämään silmänympärysmönjän, joka ei ärsytä, pistä ihoa tuottamaan ärsyyntyneisyysnäppylöitä tai aiheuta hajujensa vuoksi pahoinvointikohtausta, on jo voiton puolella. Vielä parempaa on se, että löytää iholle sopivan tuotteen, jonka valmistamisessa on ajateltu ympäröivää maailmaa ja elukoita; Santen tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia, eikä niihin ole tungettu ylimääräisiä synteettisiä säilöntä-, väri- tai tuoksuaineita saati tensidejä tai liuottimia. Sen sijaan Santen tuotteet on tehty luonnollisista raaka-aineista mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen - olipa sitten kyse valmistamisprosesseista, käytöstä tai aineen hävittämisestä (näin todetaan Santen sivuilla). Vaikka eläinystävällisestä ja luonnollisesta kosmetiikasta on kyse, ei silti tuotteiden hintataso ole viritetty ihan hulluihin sfääreihin, vaan tuotteet ovat jopa ostettavissa.

Silmänympärysemulsio on kaiken kaikkiaan vaikuttanut muutaman viikon käytön perusteella asialliselta ja iholleni sopivalta tuotteelta. Yhden tuotteen perusteella on toki mahdotonta vetää johtopäätöksiä tuotteiden toimivuudesta ja merkistä yleensä, mutta taidan uteliaasti tutustua Santen valikoimaan jatkossakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti