torstai 3. marraskuuta 2016

Zuiin Volume- ripsiväri kokeilussa


Täydellisen ripsivärin metsästys on vähän kuin yksisarvisten perässä juokseminen; monet tarinat kertovat ihmeen olemassaolosta, mutta todellisuus on kuitenkin tarumaailmaa harvaripsisempi ja värittömämpi. Jopa farkkujen hankinta, kumppanin valinta ja jopa pallon nappaaminen terrierin teräviä hampaita tursuavasta kidasta ovat helpompia hankkeita kuin oikeasti pätevän ripsiväriputelin löytäminen, näin olen todennut.

Viimeksi kesällä jupisin ripsiväriasioista ja höpisin Couleur Caramel- merkkisestä yksilöstä, jonka totesin ihan kivaksi mutten kuitenkaan niin ronskisti hullaantunut, että olisin ollut valmis sitoutumaan tuotteeseen koko loppuelämäni ajaksi. Kriteerini oivalliselle silmien kirkastuttaja-aineelle ovat samat kuin ennenkin; haluaisin ripsivärin, joka olisi mahdollisimman luonnollisista ainesosista ja täysin eläinkokeitta valmistettu ja joka tuuhentaisi ripseni nätisti ilman silmäkarvojen muuttumista klimppisotkuksi. Mieluusti ripsiväri saisi kestää koko päivän varisematta tai pandamaisia silmänalusia loihtimatta. 


Noin parista kolmeen viikkoa sitten, kun Couleur Caramelin hylsy hyytyi ja jätti silmäni tekemättä, ostin kokeiluun aivastukselta kuulostavan Zuiin Volume- ripsivärin. Australiasta lähtöisin oleva Zuii  perustaa toimintansa luonnollisuudelle; noin 95 prosenttia tuotteista on valmistettu luonnonmukaisista raaka-aineista. Merkille on myönnetty muun muassa BDIH- sertifikaatti ja tuotteet kantavat myös jäniksen kuvaa merkkinä eläinkokeettomuudesta (sertifikaateista voi lukaista lisää Zuiin sivuilta). Käytetyistä aineksista mainittakoon ruusu-, kehäkukka- ja manteliöljy, ruusun terälehdet, nokkosuute sekä vitamiinit, vaan sen sijaan esimerkiksi lisäaineita, kemikaaleja, geenimuunneltuja viritelmiä, parabeenejä tai silikonia ei mömmöihin tungeta. Hyvien aineiden lista tuntuu melkein loputtomalta, joskin vähän hirvittää, miksi kenenkään pitäisi edes joutua vakuuttamaan erikseen, ettei tuotteisiin survaista nanoaineita tai myrkyllisiä, teollisia litkuja. Voidapa elää maailmassa, jossa ekologinen ja ihmisystävällinen luonnonkosmetiikka olisi ainut vaihtoehto.   

Vaan siirrytäänpäs itse aiheeseen eli ripsivärin ruotimiseen. Firman sivujen mukaan purtilo tuuhentaa ynnä sisältää räpsyttimiä kasvamaan innostavaa mehiläisvahaa sekä kosteutta suovia D-ja E-vitamiineja ynnä ruusuöljyä. Sisältämänsä mehiläisvahan vuoksi tuote ei siis ole vegaaninen, mutta nettisivut kertovat merkillä löytyvän myös vegaanisia vaihtoehtoja. 

Kaikin puolin ripsiväri on ihan mukava tuttavuus. Se ei tahmaa ripsiä yhteen ällöttävään nippuun, mutta varsin riittävästi se muutamalla harjauskerralla antaa väriä. Ilman pikkuklimppejä ei selviä, tosin ehkäpä minun harjaustekniikassani on hiomista, sillä taidan sotkuripsikammoisena hokea klimppijuttuja jokaisen ripsivärin kohdalla. 


Zuii- ripsivärin harja on aika suurikokoinen ja se taipuu hassusti, mutta minua eriskummallinen muotoilu ei alkukankeutta lukuun ottamatta ole hirveästi haitannut. Tuotteen tuoksumaailma on miellyttävän mieto, eikä helposti pahastuva ihoni ole osoittanut hermostumisen merkkejä muutaman käyttöviikon aikana. Ainakaan minun naamassani ripsiväri ei selviä aamupäivään asti varisematta, vaan työpäivän päätteeksi silmäkulmia koristavat epämääräiset kauheuspilkut. Työmatkapyöräily, vedet silmissä hekottaminen ja silmien satunnainen vetistely eivät siis välttämättä aivan unelmaliittoa Zuiin ripsivärin kanssa muodosta. Sen sijaan illalla meikkiä pois pestessäni väri ei meinaa millään lähteä lämpimällä vedellä, vaan alaluomiin jää musta värivana. Silmämeikinpuhdistusaineella on siis käyttöä, sillä Zuii ellei aaveen näköisenä liuhottminen houkuttele.

Toki on muistettava, että tuote voi olla maino jollakulla toisella, vaikkei välttämättä gospel-kuoro helähdä parkumaan hallelujaa tuotetta käyttäessäni. Kaiken kaikkiaan ripsiväri läpäisee käyttötestin ja on varsin hyvä perusripsari, joskaan en sitä maailman parhaimmaksi tuotteeksi viitsisi kehaista. En täysin vakuuttunut (eritoten siksi, että vesipesu ei meinaa riittää), mutta kehvelimpiäkin kötöstyksiä on tullut vastaan; täydellisen ripsivärin metsästäminen vielä jatkukoon, mutta aivan hyvä naamanpiristäjä Zuiin vaihtoehto on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti