perjantai 23. joulukuuta 2016

Jouluviikon tunnelmia


Minusta kovasti alkaa vaikuttaa siltä, että maailma on ajautumassa siihen pisteeseen, että on pikku hiljaa koittamassa yksi pieni ilmiö nimeltä joulu. En ehkä ihan täysin varma ole, sillä olen tippunut jo ajat sitten maailmankaikkeuden kalenterin kelkasta, mutta väittäisin, että joululaulujen prosentuaalien osuus radiossa soitetuista kipaleista on ollut suhteellisen iso. Sitä paitsi hoppuinen ihmiskunta on kiirehtinyt rapisevat pussukat ynnä nyssykät kourissaan kylillä, ja postilaatikkoon on humpsahtanut jouluaiheinen pahviläpyskä jos toinenkin. Olen varovaisesti kurkistanut kalenteria ja mikäli en nyt aivan kokonaisvaltaisella henkisellä hukkatiellä ole painelemassa, kovasti näyttäisi olevan enää yksi yö jouluaattoon. 

Onko tämä ihan totta vai joko olen tärähtänyt lopullisesti? Vielä marraskuun puolella kuvittelin olevani ihan neiti Ajan kintereillä, nutta niin vaan joulu taas pääsi kuitenkin jokavuotiseen tapaansa vähän yllättämään varotoimenpiteistäni huolimatta. 


Ajantajuni on mennyt jonnekin hukkaan ylipitkien työpäivien syövereihin, mutta nyt on aika ottaa kaikki ilo irti ja paiskia töiden sijaan palloa hurjalle hurtalle. Aion nauttia ihan hölmöläishenkisen hurjasti juhlista jaloimmasta. 

Iso osa jouluviikosta on tainnut vierähtään vähän tolkuttoman paljon töitä tehdessä, mutta olenpa myös vastapainoksi käynyt Marin kanssa joulutrehveillä ja filosofoimassa elämää. Olen myös kuluneen viikon aikana naureskellut vähän talouden karvaisimman hiippailijan kustannuksella - vaikka kuinka nuutuneena oravanpyörän väsyttämä ihminen kotiin saapuisi, ei voi olla iloitsematta nähdessään karvareuhkaisen vastaanottokomitean säntäävän vinkulelu suussaan ja tyytyväisenä urahdellen vastaan.


Mies on jo joulunviettopaikkaan sännännyt, vaan minun vuoroni on tänään. Kapsäkit on melkein pakattu, kimpsut ja kampsut on ainakin joissain määrin valmiiksi huolehdittu ja tietenkin vatsalaukku on jo hyvissä ajoin ruvennut valmistautumaan tulevaan jouluiseen koitokseen - kuulemma joulutorttuja on tarjolla ja monenlaista lootaa myös. Takuuvarmasti ainakin on joka suuntaan sätkiviä anturoita ja ahnaasti keittiön suuntaan nuuhkuttelevia kirsuja odottamassa.

Matka kohti joululomaa alkaa ihan koht puoliin. Kohta hyppään kulkuneuvon kyytiin ja sitten, helpotuksen huokaus, on lyhkäisen joululoman aika. 

2 kommenttia:

 1. Sama fiilis täälä, mutta olen jopa alkanut vähän tottumaan siihen, että joulukuun alku menee aina mulla ihan ohitte. Sitten ihmettelen, että kohta on jo joulu ja mulla ei oo vielä joulufiilistä! Nyt äkkiä sitä hommaamaan, kuuntelemalla joulumusiikkia ja ahmimalla pipareita :D

  Mutta nautithaan nyt joulusta kun viimein hoksattiin sen olevan nyt päällä.. Hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - oikein tunnelmallista ja ihanaa joulua sulle! Kyllä joulumieli kalenterin kiirehtimisestä väkisinki saapuu tupaan tai viimeistään siinä vaiheessa, kun on saanut napattua muutaman tortun ja muun herkun koparaan. :D

   Nautimma met siis vuoen hienoimmasta juhlasta. :)

   Poista