keskiviikko 18. tammikuuta 2017

The Body Shop: Big and Curvy Mascara

Vaikka lopun ajan merkit olisivat ties kuinka kauan leijuneet ilmassa, ei aina tule havahtuneeksi todellisuuteen kuin vasta viime tipassa. Vaikka tietäisi, että väkisinkin kaikella mahdollisella on alku ja loppukin, on silti hyvästien jättäminen pysäyttävä kokemus. Etenkin jos tajuaa lopun koittaneen mahdollisimman kiireisenä aamuna.

Kyseessä on tietenkin ripsivärin loppuminen. On kamala tunne, kun hylsystä ei enää irtoa ripsiin muuta kuin paakkuklönttejä jos edes niitäkään purnukasta heruu. Vaikka jo viikkotolkulla olisi hyvin tiennyt ripsivärin olevan ehtymään päin, ei laiska emäntä jaksa laiskaa ahteriaan kauppoihin raahata, sillä kosmetiikkaosastolla pyöriminen on melkein yhtä ihastuttava tapahtuma kuin uusien farkkujen kokeilu tai alusvaateosastolle eksyminen. Jokainen, joka on joskus jommalla kummalla alueelle joutunut varpaansa sujauttamaan, tietää varsin hyvin niiden tietävän vain ja ainoastaan täyttä tuskaa. Tai kyllä farkut ja alusvaatteet ottavat jopa kosmetiikkajutuista ehdottoman niskalenkin. Niistä ei voi pistää pahemmaksi. 


Koska ripsivärini loppuminen pääsi yllättämään aivan takavasemmalta varoituksistaan huolimatta, myin sieluni ja menin siitä, mistä aita on matalin eli piipahdin The Body Shopin putiikissa mutkan. Valitsin kahdesta vaihtoehdosta tuuheuttavan ja ärtsyn pinkin putilon, marssin kassalle ja siirryin kotiin.

Big and Curvy Mascara on mönjä, jonka luvataan The Body Shopin sivujen mukaan sutivan värin tasaisesti koko ripsiosaston alueelle ilman paakkuja, mutta kyllä ainakin minä onnistun ihan joka tälläytymiskerralla tekemään ripsistäni klimppivelliä. Toki uudehkossa putilossa on ainetta sen verran paljon, että tarkkana täytyy olla mustaa litkua naamaan tunkiessaan, ellei halua koristella luomiaan tahattomasti sutturajauksilla ja loihtia kauheus kauneuspilkkuja poskipäille. 

Internetin maailmasa todetaan myös, että ripsiväri tuuhentaa räpsykarvat ja saa ne pysymään taivutettuina pitkään. Aivan hyvin ripseni ovat ojossa pysyneet, tosin tykkään heilua ripsentaivuttimen kanssa ennen värin väkertämistä. Firman nettisivuilla mainitaan, että aineeseen tungetut luonnonvahat saavat ripset pysymään taivutettuina. Lisäksi ripsivärissä on marulaöljyä ja mehiläisvahaa, joiden sanotaan olevan valmistettu sekä eettisiä että reilun kaupan säännöstöjä kunnioittaen. Tuote ei ole vegaaninen.

Ripsiväri pysyy oikeissa paikoissa eli ripsissä aika lailla koko päivän varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan ilman ihan mahdotonta varisemista. Pandaksikaan en ole muuttunut - ripsiväri ei tee töhrökerrosta luomille. 


The Body Shop markkinoi itseään eläinkokeettomana ja vastuullisena pytinkinä, joka vastustaa pienten ja suurten, pörröisten ja vähemmän karvaisten elukoiden kaltoinkohtelua, mutta samaan syssyyn sen emoyhtiö on eläinkokeita käyttävä L'Oreal, joka ei ole sitoutunut eettisiin tai eläinystävällisiin standardeihin. Body Shopilla itselleen on myönnetty sertifikaatteja, mutta voinko silti luottaa, että eläimiä ei ole kohdeltu julmasti tuotteita valmistettaessa? Miten on luonnollisuuden ja luonnonmukaisuuden laita? 

Parin viikon testijakso on takana, ja ihan hyvältä tuote on tuntunut. Silmiäni ei ole ärsyttänyt, eivätkä luomeni ole kärttyisinä ruvenneet ihottumaa suoltamaan. Suosittelisinko ripsiväriä? En osaa sanoa. Tuote on kyllä aivan hyvä ja väriä piisaa, mutta tuntuu hurjalta suosia eläinkokeita käyttävän ison puljun tytäryhtiötä. Pitkästä aikaa tosin kyseessä minulla on käytössä ripsiväri, joka oikeasti antaa ripsille väriä, mutta turhamaisuus on lopulta aika iso hinta eettisydestä. The Body Shop on minulle vähän dilemma. Onko teillä parempaa tietoa The Body Shopin eettisyydestä ja eläinystävällisyydestä?

2 kommenttia:

 1. Koska pyrin boikotoimaan Nestleä, en käytä myöskään L'Orealin tai sen tytäryhtiöiden tuotteita. Niinpä en ole pahemmin perehtynyt The Body Shopin eettisyyteen muuten, kun ei ole ollut tarvetta. :D

  Yritin löytää hyvin jäsenneltyä tietoa siitä, mikä kaikki L'Orealissa on pielessä ja miksi sitä ei olisi hyvä tukea, mutta keksin tähän hätään vain tämän: http://www.ptfu.fi/2014/09/face-against-machine.html

  Mene ja tiedä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoihin juttuihin itsekin olen nettiä tonkiessani törmännyt. Tuo L'Oreal- kytkös harmittaa ihan tolkuttomasti - miten joku kehtaa mainostaa eettisyyttä ja elukoilla testaamattomuutta, jos emoyhtiö sattuu olemaan eläinkokeiden kanssa värkkäävä iso organisaatio.

   Tarinan opetus lienee se, että hoppuratkaisujen sijaan pitäisi ennakoida kosmetiikka-asioissa vähän enemmän ja luottaa luonnollisempaan ja eläinystävällisempään tuotevalikoimaan, sillä niitä onneksi piisaa. :D

   Poista