perjantai 24. helmikuuta 2017

Harkintalistalla

Eikös se niin mene, että jokaiseen uskottavaan blogiin pitää aina silloin tällöin tunkea viimeisen päälle väsätty kollaasi, jossa bloggaaja esittelee himoitsemiaan tuotteita, yhteistyön tuloksia tai ainakin rytkyosastolle ulottuvia haaveitaan? Yleensä kollaaseissa ruukaa olla korkkareita, mekkoja, hienoja laukkuja  ja hattuja, jotka kaikki hehkuvat luonnollisesti yhteensopivissa väreissä. Parempi on, jos onnistuu keksimään kollaasin jonkin tietyn teeman, kuten sesongin trendikkäimmän värin tai kenties muodikkaimman hameen mitan, ympärille.

Rytkyjen kuolaaminen ja sävyjen kanssa tarkka saikkaaminen kiinnostaa minuakin toki jonkin verran, sillä nautin kauniista asioista ja tykkään olla edes joissain määrin huolitellun näköisenä liikkeellä. Mutta minulla vain ei ole tarvetta hamstrata joka sesonki uusia riepuja säilytystiloja tukkimaan, sillä kauneudesta voi nauttia ilman ostamista. Ja jos ostan jotain, perustelen ostopäätökseni itselleni muutenkin kuin hokemalla mantraa ihan-pakko-hankkia-koska-haluan-tarvin. Mieluummin ostan muotivillitysten sijaan pitkäikäisiä ja kestäviä juttuja, joista tykkään oikeasti. On myös ihan kiva pistää roposensa tuotteisiin, jotka sopivat ruholleni ja joita käytän mahdollisimman monta vuotta, ettei tarvitse täyttää UFF:n lootaa tai nettihuutokauppoja käyttämättömillä heräteostoksilla.

Vaan koska minullakin on materialistisia haaveita, joten koostinpa minäkin rohki hienon ja jopa parilla kuvalla varustetun listan asioista, joita tarvitsen tai koen tarvitsevani. Tämän vuoden puolella on edessä muutama reissu jopa uusiin maisemiin ja Kolaria pidemmälle, joten ostoslistallani on paljon elämää helpottavia juttuja. Ensinnäkin hankintalistallani on uusi passi, sillä edellinen ja vähälle käytölle jäänyt yksilö on ehtinyt vanheta jo nolottavan pitkä aika sitten. Olen jo käynyt hankkimassa uuden kuvan - edellisessä passissani näytin murhaajalta, uudessa passissa tulen näyttämään aika lailla kelkanvalojen kohteeksi joutuneelta porolta. Kuvatodistetta ei ole tulossa, sillä rajansa nyt inhorealismillakin.


Edelleen haaveilen omistavani joku kaunis päivä kunnolliset ja tukevat vaelluskengät - olen aiemminkin purnannut vaelluskenkien kohtuuttomalta kuulostavien hintojen vuoksi. En haluaisi mennä vararikkoon vain yhden jalkineparin vuoksi, mutten toisaalta halua ostaa näennäisen edullisia klopottimia, jotka hajoavat muutaman käytön jälkeen. Vaan on myönnettävä, että olen jo huttiloinut tämän vuoden kenkäbudjettini ostamalla nastakengät. Kyllä, nastalliset kengät.

Kuulen, kuinka keski-ikä kuiskii korvaani, mutta siinäpä pihisköön ihan rauhassa  - olen varsin tyytyväinen ostokseeni. Sanokoon väki mitä tahansa, mutta lenkillä on aivan eri tahti, kun voin keskittyä olennaiseen eli kipitykseen, eikä tarvitse jännätä, rojahdanko liukkauden vuoksi kyljelleni vai murskaanko kalloni. Minulla on tähän mennessä ollut käytössäni irrotettavat nastapohjalliset, mutta kengät tuntuvat huomattavasti tukevammilta. Niin että jos joku sattuu olemaan yhtä kaatumisaltis ja helposti liukasteleva, suosittelen lämpimästi nastallisten kenkien hankkimista. Omat klopottimeni ovat olleet varsin ahkerassa käytössä, kuten kuvasta huomannee, mutta kun nastakengät ovat nastat kengät.

Kollaasista oli alkukappaleessa mainintaa, joten innostuinpa minäkin pusertamaan uskomattoman upean taideteoksen. Tässä se on, tadaa!


Haglöfs Tight  täältä 
Punainen Jack Wolfskin täältä
Osprey Tempest 20 täältä

Tahtoisin kovasti löytää kunnollisen ja tukevan repun. Olen repun ostoa pyöritellyt jo aika pitkään mielessäni kallistumatta kuitenkaan oikein minkään tavarasyöpön suuntaan. Haaveilen monikäyttöisestä repusta, jota voisin käyttää niin päiväpatikalla kuin työmatkalla ja mieluusti myös reissatessa. Vedenpitävyys tai ainakin edes vettä hylkivä materiaali olisi plussaa etenkin luonnossa hiippaillessa. Tällä hetkellä reissuun lähtiessäni joudun lainaamaan miehellä käytössä olevaa reppua, jossa ei ole minkään valtakunnan tukea oikein missään suunnassa, joten niska- ja selkäosasto tykkäävät kummasti repun raahaamisesta.

Olisin varsin iloinen, jos repussa olisi säätömahdollisuus voidakseni venksalata olkaimet epäsuhtaiselle ruholleni sopiviksi. Repussa pitää olla riittävästi erikokoisia taskuja, jotta voisin retkille laukatessani survaistua kameran, eväät, mahdolliset varatamineet, kartan ynnä muut tärkeät tarvikkeet siististi ja järjestelmällisesti mukaan. Vain yksi iso osio, joka nielaisee kaiken mukana raahaamani roinan uumeniinsa kuin musta aukko, ei oikein houkuta. Se vaan, että erilaisia reppuja on noin tsiljoona. Käännynkin teidän puoleenne, oi lukijat. Olisiko teillä reppuvinkkejä?

Rinkkakin voisi olla aika hyvä hankinta, sillä haaveilen kovasti pitemmästä patikkaretkestä. Tosin ensi kesänä välttämättä ei kovinkaan monen päivän pituinen vaellus ole realistinen, joten rinkka jäänee yhä odottamaan lottovoittoa. Tai lottovoittoa lienee turha odottaa, jos ei koskaan täytä lottokuponkia, joten on ehkä tyytyä odottelemaan parempien aikojen saapumista.

Valitettavasti tämä postaus ei sisällä kaupallisia linkkejä, enkä toimi yhteistyössä minkään tahon kanssa. En oikein kevään muotivillityksistäkään jaaritellut, mutta veikkaanpa osuvani aika likelle, jos povaan raikkaiden raitojen, herttaisten kukkakuosien, pehmeiden pastellien ja kepeiden materiaalien maihinnousua kevääksi ja kesäksi. Minä tyydyn höpisemään repuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti