keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Hienoja hetkiä

Olen täydellisesti sitä mieltä, että ajankulku on yksi suurimmista ihmiskunnan mysteereistä; maaliskuu on edennyt yhtä aikaa kiivaasti lentäen ja etanavauhtia lyllertäen. Arkipäivät ovat pitkälti noudattaneet samaa kaavaa kuin aina - töitä, liikuntaa, koiran paijaamista, kavereita, toisten tykönä käymistä ja ruoanlaittoa. Kas sellaista on kolmekymppisen perusarki, joka välillä on kaikessa tavallisuudessaan just hyvä, joskin kieltämättä olen odotellut pääsiäiseen sijoittamaani pientä talvilomaa kuin kuuta nousevaa. Ennen automaattivastauksen asentamista työsähköpostiin on kuitenkin täytynyt esittää olevansa edes jossain määrin kartalla maailman tapahtumista.
  
Viime viikon touhujen koonti jäi välistä, mutta sen verran mukavia asioita ehti tapahtua, että kertaan oman elämäni jännittävät ja loisteliaat käänteet tässä sepustuksessa. Viime viikolla parhaimmat hetket osuivat loppuviikkoon. Ensinnäkin minulla oli suuri ilo ja kunnia toimia rapsutusmööpelinä, sillä arvoisa pappahurtta sulostutti arkeani ja sain jälleen kerran todeta, että työnteko on äärimmäisen paljon miellyttävämpää, kun on karvainen lähiesimies lönkäämässä kylkeä vasten. Piski on suuri arvojohtaja ja todellinen mikromanageeraja - se näet kyttää hyvin tarkasti, millaista pöperöä mikroon tungen (varsin ontuvat puujalkavitsit ovat aina yhtä viehkeitä).


Viikonloppu oli mahtava. En muista, koska olen viimeksi nauranut niin paljon, että kylkiluihin sattuu ja olemattomat vatsalihakseni huutavat tuskasta. Ensin perjantaina kävin ryystämässä kahvia hyvässä seurassa, lauantaina sama poppoo tuli kylään ja vietimme älyttömän hauskan illan. Oli todella vapauttavaa viettää kivojen tyyppien kanssa laatuaikaa ja vain olla ilman sen kummempia velvoitteita, häslinkejä tai suunnitelmia. Mainio keino stressin nitistämiseen on nauraa ja laulaa niin paljon, että koko ruho on ihan tukossa.  

Varsin mukavissa merkeissä alkanut viikonloppu päättyi onnellisiin hetkiin Ruissalossa, kun sunnuntaina kävin piskin ja kaverin kanssa hipsuttelemassa vähän meren jäällä. Aurinko ei ihan koko päivää jaksanut paistatella taivaalla, mutta kevättä oli kuitenkin jo selkeästi ilmassa ja jään sävyt olivat kauniin hempeät. Hurtta viiletti jäällä hurjaa kyytiä, ja minä yritin liukastella perässä. Helppoahan koirilla on, kun on aina neliveto päällä ja nastat tassuissa.Tällä viikolla olen lähinnä pakkaillut laukkua ja miettinyt, kuinka saan ahdettua itseni iltapukuun ja miksi ihmeessä olen kaikista maailman näteistä mekoista mennyt valitsemaan kaikkein nakinkuorimaisimman. Huomenna olisi jännittävä matka alkamassa - lähden työreissulle Maltalle! Olen yhtä aikaa innoissani ja kauhuissani, sillä upean saaren tutkimisen ohella pitäisi jotenkin survottua itsensä iltapukuun ja leikkiä asiallista ihmistä pönötysjuhlissa. Toisaalta olen kääntänyt asian niin, että onhan se nyt aika siistiä juhlistaa ikääntymistään Maltalla. Mieluummin kuitenkin viettäisin syntymäpäiväni ihan vaan kotosalla läheisten seurassa, sillä olenhan varsin villi luonteeltani. 

Mikäli selviän hengissä viikonlopusta ja ehdin käydä tutkimassa Maltan nähtävyyksiä, on reissusta luvassa lisää tarinaa myöhemmin. Turinointia ja kuvaähkyä taitaa pukata myös Ylläksen kevättalvesta, sillä jahka Maltasta takaisin kotimaahan kotiudun, juna kuljettaa minut kotikonnuille. Odotan jo sukulaisten kanssa rupattelutuokioita, huikeita lentokelejä hiihtoladuilla ja kantavia hankia. Eikä toki voi unohtaa kisuroiden papanavanojen välissä pujottelua.

Juntti on vähän jännän äärellä, mutta mitä teille kuuluu? 

2 kommenttia:

  1. Hauskaa työreissua! :) Mä täällä hihkun juuri, kun saatiin varattua laivaliput toukokuiselle Gotlannin matkalle. Unelmalomakohteeni kymmenvuotiaasta lähtien, enkä ole vielä kertaakaan päässyt käymään siellä! :D

    VastaaPoista
  2. Oi ja vau, Gotlanti on paikka, jossa miekin kovasti haluaisin vielä jonain kauniina päivänä piipahtaa. Hienoa, että olet ilmeisen pitkän haaveilun jälkeen hankkinut liput ja reissua pukkaa!

    Kiitos ja oikein onnistunutta Gotlannin retkeä! Kuvamateriaalia odotellessa! :)

    VastaaPoista