keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Tunturi-Lapin tuiverruksesta Turkuun

  
Vielä muutama päivä takaperin katselin, kuinka kultainen aurinko laski kohti hiljaista tienoota ja hämyistä maata, jota peittävä paksu lumivaippa muuttui hiljalleen vitivalkoisesta vahvaan sineen.

Lyllersin metsikössä kuukkeli peesissä  ja mietin, ettei kolarilaisesa metsäpahasessakaan joudu koskaan olemaan ypöyksin.

Nukahdin hiljaisuutta kuunnellen, enkä herännyt ainakaan katuvalojen kelmeään valoon saati  tärykalvot murskaavaan varhaisen aamun ruuhkahälinään.

Väistelin poroja ja papanoita ja totesin, että minusta olisi tullut todella surkea pujottelija.
 

Jokavuotiseen tapaani pyydystin yhden Mignon-munan, mutta makunystyräni ovat vissiin muuttuneet, sillä lapsuuteni herkku maistui lähinnä pelkältä imelyysmössöltä. Jopa minulla, parantumattomalla herkkuhamsterilla, teki tiukkaa yhden mignonin mussutus, joskin selvitin vaikeudet kuin selkärankainen nainen ja söin suklaan.

Kävin ryystämässä erään kotikahvilan sumppivaraston tyhjäksi ja mussutin ihan järjettömän satsin äidin rinkilöitä. Itsehillintäni sanoo heipat saman tien, kun naamani eteen nostetaan rinkilävati. En sentään vielä niin vanhaksi ole ruvennut, että olisin yhtä hurmioitunut kampanisuja nähdessäni, vaikka nekin katoavat juntin nassuun aika julmaa tahtia.

Märsäsin, vollotin ja niiskutin mutta vastapainoksi myös nauroin umpisuoli solmussa lähipiirini neronleimauksille. Musta, umpisurkea huumori on meillä päin vahvasti hanskassa.

Muistin, että suku on paras ja läheisiin voi aina tukeutua.

Vietin iltaa takkatulen loimussa Minnesotan poppoon toilailuja äimistellen, mutta vähemmän hyväkin rapakon takainen kiekkosouvi on silti viihdyttävää katseltavaa.

Totesin, että junalla matkustaminen on oikeasti aika hauskaa puuhaa. Ristikkolehden parissa matka taittui pikakelauksella.

Tunturi-Lapin tuiverruksessa oli hyvä olla, vaan on taas koittanut aika ottaa arki ja Turku haltuun. Ainakin vinkupossua kidassaan kanniskeleva piski on sitä mieltä, että rapsuttajan oli jo aikakin saapua takaisin tökkimisen kohteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti